Blogs, videoer og podcasts

På denne side samler vi en række blogs, videoer og podcasts, der handler om  C.G. Jung, analytisk psykologi  og om receptionen af Jung i en bredere kulturel kontekst.

Videoer
Breakfast in Küsnacht
Under denne overskrift har Stefano Carpani, Psychoanalyst CGJI-Z, interviewet en række analytiske psykologer om C.G. Jungs psykologi – senest om den aktuelle corona-epidemi. Videoerne kan ses på Youtube.

Jung i nutidens psykologiske landskab. Her taler psykolog Anders Thingmand Henriksen blandt andet om Jungs relevans i det 21. århundrede, og om forskellige udlægninger af Jung hos  Ole Vedfelt, James Hillman og Jordan Peterson. (Video, set 2/11/2019)

Blogs
Inspiration fra Jung. Seniorkandidat Thomas Gitz-Johansen skriver på sin blog om psykologiske og kulturelle fænomener ud fra et jungiansk perspektiv.

Podcasts
I podcasten Apollopoden  interviewes Jungiansk Analytiker, kunstterapeut og formand for Jung-foreningen Lilla Monrad om Jung og om hvad Jung har beriget psykologien med. Hvorfor skal vi beskæftige os med det ubevidste lag? Og hvad kan vi  lære af ham? Denne podcastserie henvender sig til et ungt publikum.

I podcasten Speaking of Jung taler Laura London med en række jungianske analytikere i dybe 1:1 samtaler.

I podcasten This Jungian life taler tre jungianske analytikere om livet, drømme og om, hvordan vi gror.

I podcasten Den forbudte skole kan man blandt andet finde en række samtaler mellem fire danskere, der alle er fascinerede af Jungs røde bog, og som om ovenikøbet fik lov til at besøge Bollingen og dér optage en samtale.

No tags for this post.