Sandlegsterapi i praksis

Sandlegsterapi eller sandplay er en terapeutisk metode, der bygger på C.G. Jungs analytiske psykologi. Metoden der i begyndelsen var målrettet krigstraumatiserede børn i England, har vist sig velegnet også i terapi med voksne.

Det er muligt, at tage en egentlig uddannelse som sandlegsterapeut både i Danmark og i udlandet. Men mange jungianske analytikere har efteruddannet sig indenfor sandlegsterapi og tilbyder såldes også sandplay i deres praksis.

Sandplay er terapi uden ord, hvor du fra terapeutens hylder vælger figurer, som du opstiller i en lille sandkasse. Arbejdet med sandet og figurerne og nogle gange også vand, fungerer således som formidler til dit ubevidste. Og det billede du skaber i sandet er ligesom drømmen en spontan kommentar – i symbolsk form – fra dit indre og sandbilledet kan som drømmen have en meget stor virkning.

Sandlegsterapi er en meget nænsom metode til at skabe dialog mellem jeg’et og det ubevidste –  og fordi det er en ordløs metode – er den særligt velegnet til at arbejde med traumer, der har deres oprindelse i den  før-sproglige periode i vores liv.

Du er velkommen til at tage billeder af sandkassen, før du går hjem.

©2016. Hanne Urhøj. Jungianske analytiker. DSAP/IAAP. www.psykoanalyse.nu og www.typologi.net

 

No tags for this post.